Головна Новини Світ Європа США ввели нові мита проти Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели нові мита проти Євросоюзу

Також США може ввести мита на вино та сири з Євросоюзу

18 жовтня 2019, 06:15 comments1816
Поділіться публікацією:
США ввели нові мита проти Євросоюзу

США вводять нові мита у розмірі 10% на повітряні суду і в розмірі 25% на сільськогосподарську і промислову продукцію з ЄС, це рішення стало результатом рішення Органу з вирішення суперечок (ОРС) Всесвітньої торгової організації (ВТО) за позовом Сполучених Штатів від 2004 року. Про це повідомляють РИА Новости.

В рамках компенсації шкоди США, завданої Євросоюзом через субсидування Airbus, американська сторона може вжити відповідні заходи по відношенню до ЄС на суму не вище, в цілому, 7,496 мільярда доларів в рік, повідомила тоді організація.

Торговельний представник США Роберт Лайтхайзер при цьому оголосив про твердий намір ввести ці мита — 10% на повітряні суду та в

розмірі 25% на сільськогосподарську і промислову продукцію з ЄС. Торгпред уточнив, що рішення набуде чинності 18 жовтня. А держсекретар США Майк Помпео заявляв, що США може ввести мита на вино та сири з Євросоюзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, Федерація експортерів вина Франції (FEVS) шкодує про рішення США ввести мита на товари з Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!