Головна Новини Світ Європа В Іспанії визначилися з датою перепоховання останків Франка
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії визначилися з датою перепоховання останків Франка

Останки перенесуть на державне кладовище під Мадридом

21 жовтня 2019, 13:32 comments2207
Поділіться публікацією:
В Іспанії визначилися з датою перепоховання останків Франка

Влада Іспанії прийняла рішення перепоховати останки диктатора Франсиско Франко 24 жовтня. Останки перемістять з мавзолею, де він зараз похований, у могилу на громадському кладовищі в Мадриді.

Визначиться з датою процедури заважали численні заперечення родичів Франка, які виступали проти ексгумації. Наголошується, що минулого місяця Верховний суд Іспанії ухвалив рішення про неспроможність заяв членів сім'ї диктатора. Міністр юстиції Долорес Дельгадо повідомив, що процедура ексгумації пройде в приватному порядку з участю членів сім'ї.

Франко буде повторно похований в могилі на державному кладовищі в передмісті Мадрида, де спочиває його дружина. Уряд обрав місце нового поховання з метою виключити можливість прославлення диктатора в майбутньому.

Зараз тіло іспанського диктатора знаходиться в мавзолеї в Долині полеглих, де поховані десятки тисяч жертв громадянської війни.

Як повідомляв портал "Коментарі", Соціалістичний уряд Іспанії вважає необхідним перемістити останки диктатора з державного мавзолею на менш спірну територію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.thelocal.es/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!