Головна Новини Світ Європа У Бельгії уряд вперше очолить жінка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бельгії уряд вперше очолить жінка

Софі Вілмс очолить тимчасовий уряд Бельгії

27 жовтня 2019, 12:28 comments2497
Поділіться публікацією:
У Бельгії уряд вперше очолить жінка

В перше в історії країни уряд Бельгії очолить жінка — політик ліберальних поглядів Софі Вілмс. Про це повідомляє  Reuters.

Повідомляється, що Софі Вілмс у листопаді очолить тимчасовий уряд Бельгії після того, як прем'єр-міністр Шарль Мішель покине посаду в зв'язку з обранням президентом Ради Європи. Мішель вступить на посаду очільника Ради Європи 1 грудня.

Раніше Вілмс очолювала міністерство бюджету в тимчасовому уряді Мішеля. Тепер вона очолюватиме тимчасовий уряд країни, доки бельгійський парламент не утворить постійний Кабінет міністрів, переговори щодо якого ведуться ще з травня.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Бельгії був створений "центр так званої Донецької народної республіки" — ситуацію з ним тримають на контролі МЗС і посольством України. Бойовики знову намагаються легалізувати свою квазі-освіту. У посольстві переконані в тому, що позиція Королівства Бельгія та її офіційних осіб залишається незмінною — Бельгія продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України в визнаних кордонах.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Бельгії підрахували збитки від страйку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!