Головна Новини Світ Європа Сирійські курди відводять війська турецького кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирійські курди відводять війська турецького кордону

"Сирійські демократичні сили" почали відведення воєнізованих формувань курдів

27 жовтня 2019, 16:37 comments1892
Поділіться публікацією:
Сирійські курди відводять війська турецького кордону

"Сирійські демократичні сили" (СДС) почали відведення воєнізованих формувань курдів від сирійсько-турецького кордону. Про це повідомляє агентство Firat з посиланням на офіційну заяву СДС.

СДС визнали угоду, досягнуту в Сочі з президентом Росії Володимиром Путіним і турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом. Вказується, що рішення було прийнято після "ґрунтовних обговорень з Росією".

Також СДС закликали Російську Федерацію виконати власні зобов'язання і створити основу для конструктивного діалогу між автономною адміністрацією курдів і урядом в Дамаску.

Нагадаємо, Туреччина 9 жовтня почала військову операцію на північному сході Сирії, метою якої було знищення "терористів" курдських формувань на кордоні з Сирією і створення на півночі республіки безпечної зони, куди могли б повернутися біженці. 17 жовтня США і Туреччина домовилися призупинити операцію в обмін на зняття з Анкари економічних санкцій.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Туреччина взяла під контроль 111 населених пунктів в Сирії. Також Ердоган розкритикував позицію країн Європи та НАТО, які підтримують боротьбу з тероризмом, але при цьому виступають проти операції в Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!