Головна Новини Світ Європа У Швейцарії вперше почали переговори сторони сирійського конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії вперше почали переговори сторони сирійського конфлікту

Комітет повинен на кілька місяців розробити нову конституцію Сирії.

30 жовтня 2019, 17:00 comments1480
Поділіться публікацією:
У Швейцарії вперше почали переговори сторони сирійського конфлікту

Конституційний комітет Сирії провів перше засідання за роки війни. Протиборчі сторони сіли за стіл переговорів для того, щоб спільно розробити проект основного закону країни. Діяльність комітету проходить при підтримці ООН, спецпосланник якої вже назвав початок діалогу історичним моментом. Саме обговорення нової конституції пройшло в Женеві.

Конституційний комітет складається з 150 чоловік. До складу органу увійшли 50 урядових представників, 50 опозиціонерів і ще 50 представляють інтереси цивільного населення. До завдань комітету входить розробка конституції, яка врахує інтереси сторін і дозволить провести в Сирії вибори на демократичній основі.

ООН покладає на Конституційний комітет великі надії, оскільки всі спроби переговорів про припинення бойових дій в Сирії не увінчалися успіхом.

Як повідомляв портал "Коментарі", Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що з 1 листопада турецькі і російські військові спільно почнуть патрулювання поблизу "безпечної зони" на північному сході Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!