Головна Новини Світ Європа Президент Чилі не піде у відставку, незважаючи на кризу в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чилі не піде у відставку, незважаючи на кризу в країні

Протести в Чилі, яка вважається однією з найстабільніших країн Латинської Америки, спалахнули в середині жовтня

5 листопада 2019, 15:21 comments1441
Поділіться публікацією:
Президент Чилі не піде у відставку, незважаючи на кризу в країні

У вівторок, 5 листопада, президент Чилі Себастьян Пінера заявив, що не збирається подавати у відставку, незважаючи на жорстокі протести проти його режиму, які відбуваються в країні. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Нагадаємо, що незважаючи на заміну ряду міністрів протести у Чилі продовжуються. У понеділок, 4 листопада, у Чилі почалися нові сутички. Сотні демонстрантів вийшли на вулиці столиці Сантьяго де спалахнули бійки між поліцією та протестуючими. Коли демонстранти намагалася підійти до президентського палацу Монеди, поліція розігнала натовп, використовуючи шланги для води та сльозогінний газ. 

 Протести в Чилі, яка вважається однією з найстабільніших країн Латинської Америки, спалахнули в середині жовтня.  Демонстранти вийшли на вулиці через підвищення цін на проїзд в громадському транспорті та загальне невдоволення економічними і соціальними проблемами.  Акції швидко поширилися по всій країні.  

 Спочатку демонстранти вимагали підвищити заробітну плату і пенсії, знизити ціни на ліки і провести конституційну реформу.  Пізніше до їхніх вимог додалася відставка глави держави.  У перші кілька днів окремі акції переросли в підпали і вандалізм.

 В результаті президент Піньєра скасував рішення про підвищення цін на проїзд в метро, ​​але протести не припинилися.  Через кілька днів глава держави оголосив про пакет заходів, які відповідали деяким вимогам демонстрантів. Під час заворушень було вбито щонайменше 20 осіб. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Чилі на протести вийшли більше мільйона людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!