Головна Новини Світ Європа У Польщі зафіксували найнижчий рівень безробіття за останні 30 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі зафіксували найнижчий рівень безробіття за останні 30 років

За оцінками Нацбанку Польщі, українські кадри забезпечують 0,3-0,9% зростання ВВП країни щороку

7 листопада 2019, 19:07 comments1260
Поділіться публікацією:
У Польщі зафіксували найнижчий рівень безробіття за останні 30 років

Безробіття в Польщі в жовтні було на рівні 5,1 відсотка, тобто не змінилося від вересня, заявило Міністерства родини, праці і соціальної політики. Про це повідомляє "Польське радіо".

Віце-міністр сім'ї та праці Станіслав Швед повідомив, що наприкінці жовтня в усій Польщі було 841,9 тисячі безробітних. Порівняно з кінцем вересня – це на 9,3 тисячі осіб менше. Також, число безробітних зменшилося в 14-ти воєводствах. Найбільше – в Сілезькому, Любуському, Лудзькому та Мазовєцькому. Кількість вакансій, які роботодавці виклали в управліннях праці, у жовтні перевищила 111 тисяч. Порівняно з вереснем, це зростання на 0,4 відсотка.

Станіслав Швед зазначив, що такі дані свідчать про сприятливу ситуацію на ринку праці. Лідером із найнижчим рівнем безробіття надалі є Великопольща – 2,8 відсотка. На протилежному полюсі – Вармінсько-Мазурське воєводство – 8,6 відсотка. Але різниця між воєводствами зменшується. Політик додав, що в жовтні рівень безробіття у Польщі був найнижчим за останні 30 років.

За оцінками Нацбанку Польщі, українські кадри забезпечують 0,3-0,9% зростання ВВП країни щороку.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Польща отримала безвіз з США. Америка надала Польщі доступ до Програми безвізового в'їзду, яка надає громадянам країн-учасниць поїздки до Сполучених Штатів для бізнесу або туризму на термін до 90 днів без візи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!