Головна Новини Світ Європа В Ірані під час заворушень було вбито понад 100 протестуючих
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані під час заворушень було вбито понад 100 протестуючих

Антиурядові протести розпочалися у п’ятницю після того, як було оголошено підвищення цін на паливо щонайменше на 50 відсотків

20 листопада 2019, 00:47 comments1707
Поділіться публікацією:
В Ірані під час заворушень було вбито понад 100 протестуючих

У вівторок, 19 листопада, лондонська Amnesty International заявила, що під час заворушень, які спалахнули через зростання цін на пальне минулого тижня, було вбито понад 100 протестувальників. Снайпери стріляли в  протестуючих з дахів і з вертольота.

Лондонська Amnesty International повідомила, що найменше 106 протестувальників у 21 місті загинули, згідно з достовірними повідомленнями свідків. "Організація вважає, що реальна кількість загиблих може бути набагато більшою, оскільки деякі повідомлення свідчать про те, що загинуло близько 200", — йдеться в повідомленні Amnesty.

Також повідомляється, що сили розвідки та безпеки не повернули тіла їхнім родинам та змусили інших людей поховати тіла без незалежного розтину. Представник судової влади Ірану Голамхоссейн Есмаїлі заявив на прес-конференції, що спокій відновився. У ході протестів близько 1000 демонстрантів заарештовано, заявили власті.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Ірані під час протестів загинули 12 осіб. Наразі ситуація на вулицях іранських міст залишається нестабільною, особливо враховуючи масове відключення Інтернету по всій країні. В свою чергу іранський уряд в розпалюванні протестів звинуватив "зовнішніх ворогів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!