У Європі вперше затримали субмарину з наркотиками

На борту судна перебувало близько трьох тонн кокаїну

Правоохоронці Іспанії затримали підводний човен з вантажем наркотиків. Субмарину перехопили в рамках міжнародної операції, в якій брали участь співробітники Національної поліції, гвардійці і митники. Човен була перехоплений на північному заході Іспанії, поблизу пляжів в Галісії. Наголошується, що раніше в Європі підводні човни з кокаїном правоохоронцям не зустрічалися.

Судно було виготовлено в Гайані, його довжина 22 метри. Субмарина прибула з Колумбії. Керували підводним човном двоє еквадорців. На борту субмарини знаходилося три тонни кокаїну. Повідомляється, що судячи зі стану човна, використовували його досить давно, а технічні характеристики дозволяли робити мінімум два рейси в рік.

Відзначається, що наркокартелі часто використовують підводні човни для перевезення наркотиків в США, проте в Європі їх перехопити раніше не виходило.

Як повідомляв портал "Коментарі", біля берегів Колумбії затонув корабель наркоторговців. Чоловіки залишалися на плаву завдяки водонепроникним пакетам з кокаїном.