Головна Новини Світ Європа "Нафтова тяжба": Кіпр буде судитися з Туреччиною в Гаазькому суді
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтова тяжба": Кіпр буде судитися з Туреччиною в Гаазькому суді

У позові кіпрської сторони зазначено, що Туреччина незаконно видобуває нафту в східній частині Середземного моря

5 грудня 2019, 15:57 comments1983
Поділіться публікацією:
"Нафтова тяжба": Кіпр буде судитися з Туреччиною в Гаазькому суді

Уряд Республіки Кіпр звернувся з офіційним позовом до Міжнародного суду ООН в Гаазі у зв'язку з тим, що турецькі нафтовидобувні підприємства незаконно працюють в східній частині Середземного моря. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на західні джерела.

Так, президент Кіпру Нікос Анастасиядес підкреслив, що Нікосія зобов'язана захистити свої суверенні права і за це причини змушена звернутися в міжнародний суд.

"Наше звернення до Гааги переслідує саме цю мету — захистити закон і суверенність", — зазначив глава.

У відповідь на таку скаргу Туреччина заявила, що у Кіпру немає юрисдикції пропонувати ліцензії на видобуток газу, а також, що деякі зони вторгаються на турецький континентальний шельф.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО стурбовані нестабільною позицією Туреччини і дотриманням домовленостей всередині Альянсу.

На думку політолога-міжнародника Георгія Кухалейшвілі, Туреччина сприяє Росії, блокуючи процес прийняття рішень в НАТО. Адже заблокований Туреччиною план НАТО націлений на протидію російської загрози на східному фланзі. У країнах Балтії немає потужних збройних сил, здатних потягатися з російською армією – другий армією в світі. На думку співробітників американської аналітичної корпорації РЕНД Яна Осборна і Стефана Фанагана, зміцнити обороноздатність Польщі, Естонії, Литви і Латвії шляхом інвестування НАТО понад 120 млн дол. в придбання різного спеціального устаткування для збройних сил цих країн, включаючи сучасну стрілецьку зброю, датчики, засоби зв'язку, створення центрів збору і обробки розвідувальної інформації, проведення різних тренінгів у сфері протидії кібер-загроз і гібридним загрозам, яскравим прикладом яких є агресія РФ в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!