Головна Новини Світ Європа У Криму закликають відмовитися від санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Криму закликають відмовитися від санкцій проти Росії

Чиновники закликають країни ЄС, переконуючи, що їм самим потрібні добросусідські відносини з Росією

12 грудня 2019, 10:42 comments1452
Поділіться публікацією:
У Криму закликають відмовитися від санкцій проти Росії

Заступник голови комітету кримського парламенту з народної дипломатії і міжнаціональних відносин Іван Шонус звернувся до лідерів країн-учасниць Євросоюзу з проханням не продовжувати економічних санкцій проти Росії. Про це передає російське инофрмагентство "РИА" напередодні саміту ЄС, де і буде вирішуватися політичне питання про необхідність продовження низки економічних обмежень і заборон.

"Лідерам країн ЄС пора припинити тривалу політичну гру у вигляді санкцій щодо Росії і зупинити це безумство, пов'язане з антиросійською істерією. Поки ще не прийнято рішення про продовження санкцій, кримчани закликають лідерів ЄС одуматися, взявши на себе відповідальність за економічний добробут своїх країн, і прийняти розсудливе рішення, пов'язане зі скасуванням санкцій", — зазначив чиновник від російських окупаційних властей в Криму.

Шонус зазначив, що благополуччя і економічне процвітання самих країн ЄС тісно пов'язане з тим, які відносини будуть побудовані у них з Російською Федерацією — найбільшим торговим партнером і володарем багатих ресурсів.

"Якщо ЄС прийме рішення про продовження санкцій, це буде, насамперед, на шкоду їм", — підкреслив він.

Колега Шонуса по парламенту, голова Громадської палати Криму Григорій Іоффе, навпаки, висловив абсолютну байдужість до того, приймуть чи ні рішення про продовження санкцій проти Росії.

"Якщо вони вирішили продовжувати політику санкцій, знаючи, що вона не працює, то це їх проблеми. Росія адаптувалася до цих обмежень. Звичайно, вони приносять нам певний збиток, але, з іншого боку, вони дозволили активізувати економіку. Санкції показали свою неспроможність як інструмент тиску на Росію", — зазначає політик.

Він також додав, що ставитися до подібних заходів з боку Євросоюзу потрібно точно також як до негоди, а самі санкції — це лише реакція на непереборне посилення могутності Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Конгрес США погодив оборонний бюджет на 2020 рік, у якому включений пункт надання військової допомоги Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!