Жителі Мінська знову вийшли на акцію протесту проти інтеграції Білорусі з Росією

Акція протесту проти інтеграції Білорусі та Росії в Мінську пройшла без інцидентів

У столиці Білорусі, Мінську в п'ятницю відбулася акція протесту проти інтеграції Білорусі з Росією. Про це пише "Інтерфакс-Захід".

Люди вийшли на Жовтневу площу в Мінську близько 18:00 за місцевим часу і пройшли колоною до площі Незалежності, де, власне, і відбувся мітинг. Під час акції протесту виступили багато білоруських політиків. На площі лунали гасла: "Жыве Беларусь", "Ніяких союзів з імперською Росією", "Ганьба", "Незалежнасць". Також в руках деяких протестувальників були біло-червоно-білі прапори і антиінтеграційні плакати.

Завершилася акція протесту на Жовтневій площі, де і почалася. Мітингувальники також співали патріотичні пісні.

Відзначається, що в акції протесту брали участь близько 1,5 тис. осіб. Правоохоронці нікого з людей на площі не чіпали. Організатори повідомили, що знову планують вийти на акції протесту завтра і закликали всіх небайдужих до них приєднатися.

Раніше "Коментарі" писали, що 7 та 8 грудня у столиці Білорусі прошли мітинги проти більш тісної інтеграції їхньої країни з Росією. Перед цим, 7 грудня, в Сочі відбулися переговори між владою Білорусі і Росії на чолі з Олександром Лукашенко і Володимиром Путіним про поглиблену інтеграцію в Союзній державі.