Головна Новини Світ Європа "Не НАТО, а "нацики": Лукашенко назвав головну загрозу від України для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не НАТО, а "нацики": Лукашенко назвав головну загрозу від України для Росії

Президент Білорусі зазначив, що Росія не так боїться вступу України в НАТО, як прихід до влади в Києві "нациків"

24 грудня 2019, 20:59 comments2986
Поділіться публікацією:
"Не НАТО, а "нацики": Лукашенко назвав головну загрозу від України для Росії

Голова Республіки Білорусь Олександр Лукашенко зазначив, що для Російської Федерація велику загрозу з боку України є не її вступ у Північноатлантичний Альянс, а прихід до влади вкрай радикальних націоналістичних формувань. Про це глава держави заявив в ексклюзивному інтерв'ю російській радіостанції "Ехо Москви".

"Я Путіну вже про це говорив і скажу вам. Найбільша загроза, що стосується України для Росії буде не НАТО, а якщо до влади прийдуть і отримають все озброєння, як ви їх там називаєте грубо — нацики. Я, звичайно, не згоден, не треба ображати когось. У кожного є свої поняття. Але ви знаєте, ось ці радикальні національні сили в Україні, ви знаєте, ці батальйони, я не буду їх перераховувати. Ви знаєте на Україні лідерів, які завжди готові очолити це  радикальну націоналістичну... поки не знаю, меншість це чи більшість в Україні", — зазначив Лукашенко.

При цьому білоруський лідер підкреслив, що можливий вступ України в НАТО йому особисто не особливо приємний, оскільки похитне безпеку найближчих українських сусідів-держав, в тому числі і Білорусь.

"Я про Україну дуже багато думаю. Звичайно, погано, якщо Україна вступить у НАТО. Це безпеки не додасть, ні нам, ні, тим більше, Росії. Але гірше буде ось це. Звичайно, було б краще, якби Україна проводила такий курс, як це було хоча б після розпаду Радянського Союзу. Тому що Україна... Не треба звинувачувати Петра Порошенка, ще когось... Януковича. Всі винні президенти України в тому, що склалася така ситуація для Володі Зеленського, який зараз це випиває", — заявив президент.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруський президент Олександр Лукашенко гостро не схвалив перспективу злиття Республіки з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!