Головна Новини Світ Європа Україна вперше випередила РФ щодо розміру мінімальної зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вперше випередила РФ щодо розміру мінімальної зарплати

Нижче всього розмір "мінімалки" в Білорусі

4 січня 2020, 16:52 comments4128
Поділіться публікацією:
Україна вперше випередила РФ щодо розміру мінімальної зарплати

Мінімальна зарплата в Україні в перерахунку на євро/долар обігнала такі ж показники в Росії та Білорусі. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук. Чиновник зазначає, що таке досягнення сталося вперше за багато років.

"Вперше за багато років мінімальна заробітна плата в Україні випередила аналогічні показники в Росії та Білорусі. Так, з 1 січня мінімалка в Україні зросла до 4 тис. 723 грн, або 199 доларів США в еквіваленті за курсом на початок року", — написав Ніколайчук.

Нагадаємо, що в Україні мінімальна зарплата з 1 січня 2020 року складає 4723 грн, в РФ — 12130 руб, що за офіційними курсами НБУ і ЦБ РФ на 1 січня становить 199,4 і 195,9 доларів відповідно.

У Білорусі розмір "мінімалки" становить 375 крб., що в перерахунку 177,74 долара. Таким чином, розрив на користь України становить близько 22 доларів в місяць. Якщо розглядати рівні мінімальних зарплат в еквіваленті євро, то цифри будуть виглядати наступним чином: Україна — 178,75 євро, Росія 174,84, Білорусь замикає трійку — її громадяни отримують мінімально 159, 29 євро.

Як повідомляв портал "Коментарі", минимальная заробітна плата в Україні зросла на 550 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!