Головна Новини Світ Європа Путін з Ердоганом запустили "Турецький потік"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін з Ердоганом запустили "Турецький потік"

У Туреччині впевнені, що газопровід «Турецький потік» усуне транзитні ризики

8 січня 2020, 16:49 comments3502
Поділіться публікацією:
Путін з Ердоганом запустили "Турецький потік"

Сьогодні, 8 січня, в Стамбулі в конгрес-центрі "Халідж" пройшла урочиста церемонія запуску магістрального газопроводу "Турецький потік", який буде постачати газ з Росії до Туреччини та південної Європи, повідомляє агентство "Анадолу".

У церемонії взяли участь президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, Росії Володимир Путін, Сербії Олександр Вучич і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

Під час відеозв'язку з компресорною станцією "Російська" в Анапі і прийомним терміналом в Кийику в Туреччині відбулося символічне відкриття газових вентилів.

Володимир Путін під час свого виступу заявив про зміцнення співпраці між Росією і Туреччиною незважаючи на спроби протидії цьому.

"У регіоні, де розташована Туреччина, робляться спроби посилити напруженість у противагу зусиллям Туреччини і Росії", — сказав російський лідер.

Ердоган, у свою чергу, високо оцінив взаємодію з Росією і закликав не втягувати регіон в новий конфлікт.

За словами міністра енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіха Донмеза, запуск "Турецького потоку" перетворить Туреччину в основного споживача російського газу і усуне існуючі транзитні ризики.

Як повідомляв портал "Коментарі", російський "Газпром" надасть оператору морської частини трубопроводу "Турецький потік" – South Stream Transport B. V. – позику на суму до 2,14 млрд євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!