Президент Швейцарії запросила на свій день народження всіх народжених з нею в один день

Президент Швейцарії 14 травня святкуватиме свій ювілей і запросила на нього всіх, хто в цей день відзначає свій день народження

Президент Швейцарії Симонетта Соммаруга запросила на свій 60-річний ювілей всіх громадян своєї країни, які з'явилися на світ в той же день і в той же рік, пише The Local.

Співгромадяни, які вирішили взяти участь в урочистостях, повинні зареєструватися на сайті президента і вислати копію документа, що посвідчує особу.

обрано начальника федерального департаменту (міністр) юстиції і поліції Швейцарії, представниця Соціал-демократичної партії Симонетту Соммаруга.

Віце-президентом країни замість обраний член партії "РДП. Ліберали" Йоганн Шнайдер-Амман, який обіймає посаду глави федерального департаменту економіки, освіти та досліджень. Нові обов'язки політики будуть виконувати одночасно з незмінними: вони продовжать керувати своїми міністерствами.

Нагадаємо, президент і віце-президент обираються на основі принципу ротації з числа членів уряду терміном на один рік без права переобрання на наступний термін. При цьому президентом стає міністр, який обіймав до цього протягом року посаду віце-президента.

У Швейцарії у президента в основному представницькі функції. Він не є главою держави, главою уряду і не керує іншими міністрами. Функції колективного глави держави в альпійській республіці виконує Федеральна рада у повному складі - уряд, що складається з семи міністрів. Тим не менш, президент веде засідання кабміну, і якщо з того чи іншого питання голосу у Федеральному раді розподіляються порівну, то його позиція є вирішальною.