Головна Новини Світ Франція У Франції Жана-Марі Ле Пена звинуватили у привласненні державних коштів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції Жана-Марі Ле Пена звинуватили у привласненні державних коштів

Жан-Марі Ле Пена позбавляли депутатської недоторканності чотири рази

14 вересня 2019, 01:50 comments1479
Поділіться публікацією:
У Франції Жана-Марі Ле Пена звинуватили у привласненні державних коштів

Засновнику правою французької партії "Національний фронт", нині відомої як "Національне об'єднання", Жан-Марі Ле Піну пред'явили звинувачення в привласненні державних коштів та пособництві у справі про передбачуване фіктивному наймі в Європарламенті, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на адвокатів.

Повідомляється, що слідчі судді протягом чотирьох годин вели допит Ле Пена і задавали йому запитання щодо трьох колишніх помічників.

В минулому році суд ЄС зобов'язав Жан-Марі Ле Пена повернути 320 тисяч євро, які були незаконно отримані в структурах Європарламенту як компенсацію за наймання парламентських помічників.

Жан-Марі Ле Пена позбавляли депутатської недоторканності чотири рази, останній раз — в березні цього року. Слідство просило про це ще у жовтні минулого року в рамках розслідування звинувачень про неправомірне використання паном Ле Пеном коштів, які йому виділялися як депутату Європарламенту.

В 2016 році, зокрема, його позбавили депутатської недоторканності по справі про антисемітських висловлюваннях щодо відомого французького співака з єврейськими коренями Патріка Брюэля.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зледователи Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишнього глави Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, підозрюваного у службовій халатності. Як повідомляє прес-служба ДБР, колишній керівник привласнив понад 22 млн гривень. "Екс-керівник відомства своїми діями сприяв привласнення бюджетних коштів в сумі понад 22 млн грн, призначених для реабілітації військових", — йдеться в повідомленні відомства. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/fr
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!