Головна Новини Світ Франція Колишнього президента Ніколя Саркозі судитимуть за корупцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього президента Ніколя Саркозі судитимуть за корупцію

Екс-глава Франції підозрюється в незаконному фінансуванні своєї виборчої кампанії

1 жовтня 2019, 23:02 comments2654
Поділіться публікацією:
Колишнього президента Ніколя Саркозі судитимуть за корупцію

Колишній президент Франції (2007-2012 рр.) Ніколя Саркозі постане перед судом за звинуваченням в незаконному фінансуванні своєї президентської кампанії 2012 року. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на паризькі ЗМІ.

Відомо, що Національна фінансова прокуратура Франції в березні 2018 року оголосила про підозру Саркозі в незаконному перевищенні максимально допустимих витрат на президентську кампанію 2012 року. При цьому раніше екс-главу держави звинувачували в незаконному отриманні фінансування від лівійського диктатора Муаммара Каддафі для проведення своєї першої президентської кампанії в 2007 році.

За обома звинуваченнями Саркозі подавав скарги до суду, проте сьогодні, 1 жовтня, Касаційний суд остаточно відхилив апеляцію Саркозі, підтвердивши судовий розгляд кримінальної справи проти нього.

Саркозі зіткнувся зі звинуваченнями в тому, що його президентська кампанія коштувала значно більше законного ліміту в 22,5 млн євро, і він намагався приховати надлишкові витрати обманним шляхом.

Претензії зосереджені на тому, чи знав він про передбачуване хибному виставленні рахунків і шахрайстві, пов'язаному з компанією зі зв'язків з громадськістю Bygmalion, деякі з керівників якої визнали неправдиву бухгалтерську практику.

Підкреслюється, що Саркозі зіткнувся з численними корупційними розслідуваннями з моменту відходу з президентського поста в кінці свого п'ятирічного терміну в 2012 році.

Нагадаємо, сьогодні діючий лідер Франції Еммануель Макрон провів зустріч із героїчним політв'язням Кремля Олегом Сенцової в Страсбурзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!