Головна Новини Світ Франція "Ситуація в Сирії здатна відродити ІГІЛ", - прем'єр-міністр Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація в Сирії здатна відродити ІГІЛ", - прем'єр-міністр Франції

Едуард Філіп висловив стурбованість вторгненням до Сирії турецькими військами

15 жовтня 2019, 17:24 comments3250
Поділіться публікацією:
"Ситуація в Сирії здатна відродити ІГІЛ", - прем'єр-міністр Франції

Розпочата за наказом турецького президента Реджепа Ердогана в Сирії військова операція "Джерело миру" і реакція США здатні привести до відродження Ісламської держави (ІГІЛ) в Сирії та Іраку. Так вважає прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп, передає інформагентство "РБК-Україна".

Так, державний чиновник звинуватив Білий Дім в ослабленні своєї позиції і вирішенню турецьким силам здійснювати вторгнення через рішення про виведення американських військових з Сирії.

"Це руйнівно для нашої безпеки через неминуче відродження Ісламської держави в північно-східній Сирії і, можливо, також в північно-західному Іраку, і, отже, дестабілізації уряду, яке в цьому не має потреби", — сказав прем'єр-міністр Франції.

Нагадаємо. раніше портал "Коментарі" повідомляв, що віце-канцлер Німеччини Олаф Шольц, навпаки, розкритикував введення США санкцій проти Туреччини у відповідь на військові дії в Сирії. Відзначається, що Шольц переконаний в спільну діяльність Євросоюзу і США в питанні протистояння військової операції "Джерело миру", яка привела до загибелі вже десятків цивільних людей і сотням переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!