Головна Новини Світ Франція Нижня палата парламенту Франції схвалила закон про медичну марихуану
commentss НОВИНИ Всі новини

Нижня палата парламенту Франції схвалила закон про медичну марихуану

Автори закону заявили, що 17 країн ЄС вже дозволили використання медичної марихуани за призначенням лікаря

25 жовтня 2019, 21:24 comments1428
Поділіться публікацією:
Нижня палата парламенту Франції схвалила закон про медичну марихуану

У п'ятницю, 25 жовтня нижня палата парламенту Франції, схвалила закон, що дозволяє використання марихуани в медичних цілях. Після підтримки Міністерством охорони здоров’я Франції і Агенцією з питань ліків закон має ще схвалити Сенат і підписати президент.

Експеримент із застосування медичної марихуанироз почнеться у Франції вже в першій половині 2020 року. Право використовувати продукт отримають близько 3 тисяч пацієнтів, які страждають від невиліковних хвороб, від від епілепсії, спазматичного болю, судом, розсіяного склерозу, ускладнень через хіміотерапію.

Автори закону заявили, що 17 країн ЄС вже дозволили використання медичної марихуани за призначенням лікаря.

Відповідно до закону, марихуану у Франції можуть виписати пацієнту лікарі кількох лікарень. Спочатку марихуану можна буде отримати в аптеці тієї лікарні, яка виписала рецепт, а потім – в аптеці за місцем проживання. Препарат можна буде отримати у вигляді висушеного листя і шишок рослини, трав’яних чаїв і масел. Однак де вони будуть закуповуватися, поки невідомо: у Франції офіційно не виробляються товари, що містять тетрагідроканабіол.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Нью-Йорку легалізували марихуану. У Нью-Йорку дозволили зберігання марихуани для особистого користування і її вживання. Відповідний указ підписав губернатор штату Ендрю Куомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!