Головна Новини Світ Франція Франція пропонує нові правила вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція пропонує нові правила вступу до ЄС

Країна-кандидат отримуватиме доступ до обраних програм та фондів ЄС

19 листопада 2019, 18:16 comments2264
Поділіться публікацією:
Франція пропонує нові правила вступу до ЄС

Франція пропонує запровадити нову модель вступу до ЄС, згідно з якою країни приєднуватимуться до євроспільноти шляхом поступової асоціації. Про це повідомляє EUobserver.

Повідомляється, що ідея поступової асоціації стала ключовою у реформованому підході до процесу приєднання до ЄС, викладеному у неофіційному шестисторінковому документі, розісланому Францією дипломатам ЄС у п'ятницю, 15 листопада. Зараз початком для розширення є відкриття перемовин про приєднання з країнами-кандидатами, що охоплюють 35 окремих галузей європейського права. Після того, як кандидати погоджуються здійснити необхідні реформи, їх приймають як повноправних членів спільноти, й вони отримують доступ до програм ЄС.

В новій французькій моделі здійснення реформ передбачається покроковий процес із семи стадій, впродовж якого країна-кандидат отримуватиме доступ до обраних програм та фондів ЄС, перш ніж дійти до "повного" членства на фінальних стадії.

Ці кроки передбачають досягнення прогресу у таких галузях, як: верховенство права та базові права людини; освіта та наука; зайнятість населення та соціальна сфера; фінанси; єдиний ринок, сільське господарство та рибальство; закордонні справи тощо. Також, якщо країна-кандидат завершила перший крок, вона зможе вступати до такої інституції, як Євроюст.

На другому кроці вона зможе отримати доступ до наукової програми "Горизонт 2020", що передбачає дозвіл університетам здійснювати навчальний обмін студентами.

Крок четвертий може забезпечити приєднання країни до банківського союзу ЄС, тоді як п'ятий крок "наділить країну-кандидата правами на структурні фонди" — багатомільярдні субсидії з бюджету спільноти. Автори документа також додали, що кінцевою метою для країн залишиться повне та цілковите приєднання.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Франції обвалився міст: зниклих безвісти шукають за допомогою вертольотів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!