У Франції заборонили рекламувати "чорну п'ятницю"

Влада Франції переживає, щоб населення не витрачало багато коштів під час акцій

Парламент Франції ухвалив поправку до "закону про відходи", яка забороняє рекламні кампанії "чорної п'ятниці", пише Euronews. Поправка засуджує надмірне споживання і катастрофічні екологічні показники торгового дня.

"Припинити надмірне споживання, яке вводить в оману споживачів", - сказано в рішенні парламенту. В законі уточнюється, що реклама "чорної п'ятниці" створює враження, що споживач отримує вигоду від зниження цін, порівняно з продажами, визначеними законом, коли вони насправді цього не роблять. Наголошується, що нова правка повинна бути схвалена нижньою палатою французького парламенту - Національною асамблеєю.

Як повідомляло видання "Коментарі", через кілька місяців "Ощадбанк" випустить спеціальні NFC-кільця, з допомогою яких можна буде оплатити покупки в маркетах України – достатньо провести кільцем над POS-терміналом.

У повідомленні "Ощадбанку" сказано, що функцію по оплаті товарів кільцями підтримує 86% від кількості терміналів в Україні. Таким чином, маючи таке кільце, українці зможуть розрахуватися з його допомогою практично в будь-якому магазині або закладі країни.