Головна Новини Світ Франція Олегу Сенцову завжди будуть раді в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Олегу Сенцову завжди будуть раді в Парижі

Колишній політв'язень став почесним громадянином французької столиці

1 грудня 2019, 15:54 comments2618
Поділіться публікацією:
Олегу Сенцову завжди будуть раді в Парижі

Колишній політв'язень Кремля і український режисер Олег Сенцов нагороджений премією почесного громадянина Парижа, столиці Франції. Про це передає прес-служба Європарламенту.

Почесну премію українцеві вручив особисто мер міста Анн Індальго. Під час вдячної промови Сену зазначив, що продовжить відстоювати права і свободу для політичних в'язнів по всьому світу, а також звертається до французького уряду допомогти йому в цій місії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Олегу Сенцову в Європейському парламенті вручили премію ім. Сахарова "За свободу думки", лауреатом якої він став в 2018 році, коли він перебував у російській в'язниці і фізично не міг її отримати.

"Кожен раз, коли ви хочете протягнути руку Путіну через наші голови, пам'ятайте про 13 тисяч загиблих військових. Про тих сотнях хлопців, яких можуть катувати прямо зараз. Про тих кримських татар і їх сім'ях, які можуть залишитися без батьків. Пам'ятайте про тих хлопців , які прямо зараз в камуфляжах знаходяться в окопах. Ризикують своїм життям. За вашу і нашу свободу. Не забувайте про них будь ласка ", — заявив колишній політв'язень під час вручення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!