Головна Новини Світ Франція У Франції поновилися протести
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції поновилися протести

Десятки тисяч французів влаштували загальнонаціональний страйк через планів уряду провести пенсійну реформу

12 грудня 2019, 03:40 comments1650
Поділіться публікацією:
У Франції поновилися протести

У Франції поновилися протести з приводу пенсійної реформи президента Еммануеля Макрона. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пенсійна реформа — одна з передвиборчих обіцянок французького президента, яка передбачає зміну принципу нарахування пенсій — у французів залишиться право виходу на пенсію у 62 роки, але для отримання повної пенсії їм доведеться працювати мінімум до 64 років.

Минулого тижня жителі Франції вийшли на мітинг з-за планів уряду провести пенсійну реформу. Протестували лікарі, юристи, поліцейські, авіадиспетчери, водії громадського транспорту та ряд представників інших професій.

7 грудня до страйку працівників громадського транспорту з-за пенсійної реформи додалися перекриття магістралей із-за протестів транспортних компаній проти зростання цін на дизельне паливо.

 Як повідомляв портал "Коментарі", уФранції продовжують спалахувати протести по містах, співробітники поліції тільки в Парижі затримали близько ста осіб демонстрантів. Під час розгону демонстрантів "частина поліцейського снаряда" потрапила у журналіста, який знімав масові акції протестів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!