Головна Новини Світ Франція Партнери України в Європі висловлюють здивування позицією Порошенка, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнери України в Європі висловлюють здивування позицією Порошенка, - ЗМІ

У Міністерстві закордонних справ Франції позитивно відгукуються про підсумки саміту в «нормандському форматі», який пройшов у Парижі 9 грудня, але не розуміють негативної позиції колишнього президента України Петра Порошенка

24 грудня 2019, 13:34 comments4563
Поділіться публікацією:
Партнери України в Європі висловлюють здивування позицією Порошенка, - ЗМІ

Представники зовнішньополітичного відомства Франції на брифінгу для послів країн-членів Євросоюзу відзначили зусилля французької сторони, і особливо президента Еммануеля Макрона, в питанні організації саміту "нормандської четвірки", передає ZIK.

Французькі політологи, які супроводжували хід саміту в Парижі, зазначили в ексклюзивному коментарі, що ці зусилля можна вважати особливо успішними на тлі розбіжностей і суперечностей між Україною та Росією.

У МЗС Франції відзначили великий обсяг дипломатичної роботи, яка дозволила налагодити конструктивний діалог між Макроном і президентом Росії Володимиром Путіним, зокрема під час переговорів двох лідерів у Брегансоні влітку поточного року. Саме на цій зустрічі визначили необхідність проведення "нормандського саміту".

Французькі експерти нагадали, що паралельно налагоджувався діалог з українською стороною. Зокрема, були організовані візити президента України Володимира Зеленського в Париж навесні і влітку 2019 року, що дозволило зміцнити двосторонні відносини.

У той же час французькі політологи здивовані позицією колишнього президента України Петра Порошенка, який піддав критиці результати саміту. За словами експертів, Зеленський намагається знайти оптимальні шляхи виконання зобов'язань, які раніше взяв на себе Порошенко. Вони відзначили, що позицією Порошенка здивовані партнери України, в тому числі і представники МЗС Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!