Головна Новини Світ Франція Макрон попередив про гонку ядерних озброєнь в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон попередив про гонку ядерних озброєнь в Європі

Франція скоротила кількість ядерних боєголовок до мінімуму

7 лютого 2020, 15:33 comments1760
Поділіться публікацією:
Макрон попередив про гонку ядерних озброєнь в Європі

Президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи у Військовій академії в Парижі, не виключив нової гонки озброєнь в Європі. Глава держави представив нову ядерну доктрину країни, повідомляє "Німецька хвиля".

"Вони (європейці — ред.) можуть вже незабаром зіткнутися на своїй власній території з новою гонкою звичайних видів озброєнь і навіть ядерних озброєнь", — заявив Макрон.

За словами французького президента, уникнути гонки озброєнь дозволить "стратегічний діалог" з проблеми ядерного залякування і створення засад спільної міжнародної стратегії з контролю за озброєннями.

Макрон зазначив, що підписані раніше угоди про контроль над озброєннями піддаються загрозі. Мова йде про вихід США з договору з Росією про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Французький лідер підкреслив, що безпеку європейців у довгостроковій перспективі можна забезпечити тільки за допомогою міцного альянсу зі США.

"Але наша безпека також неминуче залежить від більшої здатності до автономних дій європейців", — додав Макрон.

Президент Франції зазначив, що ядерний арсенал країни був скорочений і тепер налічує менше 300 боєголовок. Він додав, що після Brexit Франція залишилася єдиною ядерною державою в Євросоюзі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше президент США Дональд Трамп заявив про спроби Росії домовитися про підписання угоди з контролю над озброєннями і ядерною зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!