Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині проходить акція проти антисемітизму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині проходить акція проти антисемітизму

Тисячі людей вийшли у відповідь на теракти в двох німецьких містах напередодні

13 жовтня 2019, 18:57 comments1910
Поділіться публікацією:
У Німеччині проходить акція проти антисемітизму

У столиці Німеччини  проходить демонстрація проти антисемітизму. Проведена в неділю, 13 жовтня, акція зібрала за даними організаторів — політичного союзу Unteilbar ( "Неділимі" — прим. ред.) — близько 13 тис. Чоловік. Про це пише видання Deutch Welle.

При цьому поліція наводить інші дані — близько 6-8 тисяч учасників. Раніше, за словами ініціаторів акції, для участі в марші зареєструвалися 10 тисяч учасників.

Відомо, що демонстрація проводиться у відповідь на атаку на синагогу в місті Галле в землі Саксонія-Ангальт, вчинене на цьому тижні під час священної для іудеїв служби Йом Кіпур. Учасники ходи закликали до рішучої боротьби з расизмом, правим екстремізмом і антисемітизмом.

Серед демонстрантів були представники місцевої влади, а також єврейських організацій. До мітингувальників приєднався і лютеранський єпископ Маркус Дреґе.

Нагадаємо, в середу портал "Коментарі" повідомляв про збройний напад на синагоги в двох німецьких містах. Спочатку невідомі намагалися пробратися в дім молитви міста Ландсберг, де і сталася стрілянина. Звідти злочинці вирушили в Галле, за 15 км від Ландсберга, де кинули вибухівку на територію єврейського цвинтаря і розстріляли синагогу, в результаті чого загинула пара представників єврейської діаспори. Поліція затримала нападників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!