Головна Новини Світ Німеччина Бундестаг відмовився знімати санкції з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Бундестаг відмовився знімати санкції з Росії

Праві популісти хотіли спростити візовий режим

25 жовтня 2019, 09:35 comments1824
Поділіться публікацією:
Бундестаг відмовився знімати санкції з Росії

Німецький парламент відхилив ініціативу "Лівої партії" і "Альтернативи для Німеччини" (АдН) щодо поліпшення відносин з Росією з подальшим зняттям санкцій, які були введені за агресію проти України, передає "Німецька хвиля".

Законопроект лівих "Ослаблення напруженості з Росією — ні продовженню санкцій проти Росії" не підтримали усі партії, крім "АдН", яка утрималися. Провальним було голосування і за законопроект "АдН" під назвою "За нову політику щодо Росії — співпраця замість конфронтації".

Варто відзначити, що обидва документи отримали негативну оцінку парламентського Комітету у закордонних справах оскільки "вони не є ні ефективними, ні економічно значущими і швидше викликають проблеми, ніж вирішують їх". На думку партійців, уряд має використовувати форум "Петербурзький діалог" для зниження недовіри між країнами. Також "Ліва партія" закликала "рішуче вимагати виконання зобов'язань" по Донбасу всіх сторін.

Ультраправі, зі свого боку, вимагали від уряду проводити у Євросоюзі роботу по зняттю санкцій проти Росії, оскільки вони провалилися і не відповідають інтересам Німеччини. Також в документі наголошувалося на необхідності відновлення Росії у всіх міжнародних організаціях, звідки вона була виключена після агресії проти України, і підписання між РФ і ОБСЄ договору про безпеку в Європі. У "АдН" закликали зміцнити взаємодію міст і розвивати німецько-російський молодіжний обмін. На думку депутатів, це сприятиме поступовій лібералізації візового режиму.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що Амстердам не допустить зняття санкцій з РФ до повного виконання Мінських угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!