Німецька авіакомпанія Lufthansa скасує 1300 рейсів, порушено 180 тис. пасажирів

Причиною скасування рейсів став черговий страйк бортпровідників

Найбільший авіаконцерн Європи Lufthansa скасує 1300 рейсів у зв'язку зі страйком німецької профспілки UFO. Про це повідомляється на сайті компанії.

Скасування рейсів відбудеться 7 і 8 листопада. Зокрема, у четвер, 7 листопада перевізник зможе обслужити лише 2,3 тис. рейсів з 3 тисяч заявлених. У п'ятницю, 8 листопада компанія виконає 2,4 тис. рейсів. В результаті страйку свої плани доведеться змінити близько 180 тис. пасажирів. Керівництво Lufthansa запропонувала своїм клієнтам обміняти квитки на залізничні, для чого ввела додатковий сервіс на сайті.

Раніше компанія вже подавала до суду на профспілку, вимагаючи визнати страйк бортпровідників незаконним, однак суд відхилив позов. Причиною страйку, на думку організаторів, є відмова керівництва авіаперевізника переглянути тарифи оплати праці бортпровідників. Зазначимо, що конфлікт між Lufthansa і профспілками має затяжний характер — керівництво не може домовитися про нові тарифи для співробітників вже кілька років.

Як повідомляв портал "Коментарі", попереджувальний страйк бортпровідників у Німеччині був продовжений до опівночі неділі, 20 жовтня.