Головна Новини Світ Німеччина "81-а" річниця "кришталевої ночі": тисячі німців вийшли на акції
commentss НОВИНИ Всі новини

"81-а" річниця "кришталевої ночі": тисячі німців вийшли на акції

Тисячі людей обурила "купка правих", які заперечують Голокост

10 листопада 2019, 16:50 comments1874
Поділіться публікацією:
"81-а" річниця "кришталевої ночі": тисячі німців вийшли на акції

Сьогодні, 10 листопада, на 81-ту річницю від "кришталевої ночі" або найбільшого погрому магазинів, що належать євреям, у нацистській Німеччині, близько 230 прихильників партії Правих влаштували ходу, проте близько 14 тисяч німців вийшли на антідемонстраціі. Про це передає видання Stern.

Так, за повідомленням видання, правопорядок на вулицях німецького міста Білефельд, де сконцентрована велика частина протиборчих мітингів, під час акцій забезпечували близько 1000 правоохоронців. Поліція відкрила 14 кримінальних справ і затримала 11 осіб за використання несанкціонованого символіки.

Відомо, що представники правих сил в цю гучну для Німеччини дату, закликали "вшанувати  ув'язнену, неодноразово засудженого за заперечення Голокосту". Поліція проведення акції дозволила, проте направила голові список заборонених гасел.

Однак, міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Реуль назвав неонацистську акцію в історичну дату "ганьбою" і "чистою провокацією".

Профспілки, церкви, асоціації та політичні партії об'єдналися проти неонацистів під девізом "Фашизм — це не думка, а злочин". Відбулися 14 різних демонстрацій, включаючи велосипедний марш.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС Росії вкрай різко висловилися про київський марш в День захисника України, який відбувся 14 жовтня.

"Радикальні організації влаштували ходу з нацистською символікою, що супроводжувалися агресивними гаслами і прославлянням гітлерівських колабораціоністів Бандери і Шухевича... В цьому році неонацисти в ультимативній формі вимагали від влади країни не допустити реалізації домовленостей" нормандського формату "з розведення сил на лінії зіткнення в Донбасі та імплементації" формули Штайнмайера ", — сказано в заяві міністерства РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!