Головна Новини Світ Німеччина Скандальне зламування електронної пошти Меркель: у викраденні листування підозрюють військових шпигунів з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальне зламування електронної пошти Меркель: у викраденні листування підозрюють військових шпигунів з Росії

Стало відомо, як російські хакери викрали електронне листування канцлера Німеччини Ангели Меркель кілька років тому

8 травня 2020, 17:49 comments2285
Поділіться публікацією:
Скандальне зламування електронної пошти Меркель: у викраденні листування підозрюють військових шпигунів з Росії

Близько 5 років тому зламати електронну пошту і викрасти листування Ангели Меркель могли хакери, які працюють на військову розвідку Росії. Про це повідомляє німецький тижневик Spiegel з посиланням на дані Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI).

Повідомляється, що під час атаки на бундестаг в 2015 році злодіям вдалося отримати доступ до 2 електронних поштових скриньок депутатського бюро Меркель і заантажити листування за останні 3 роки. Вкрасти вдалося близько 16 гБ даних, що включає тисячі листів німецького канцлера.

Як з'ясувалося, 8 травня 2015 року в бундестазі відзначали пам'ятну дату, серед запрошених були посли багатьох країн, в тому числі, емісар з Росії. За даними матеріалу, росіянин отримав доступ до офіційних комп'ютерів у парламентському офісі Меркель. За день до цього його атака не вдалася, але незабаром користувач під ніком Scaramouche домігся успіху.

Відзначимо, що в ході розслідування було вилучено понад 300 серверів, направлені запити на юридичну допомогу в 21 країну. Слідство вважає, що за хакерською атакою стоїть російське ГРУ.

Додамо, що 5 травня федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна. Його німецькі правоохоронці підозрюють у атаці на бундестаг. Також чоловік оголошений в міжнародний розшук Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США за підозрою в участі в ряді хакерських атак.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що екс-канцлер Німеччини став на бік Путіна в питанні агресії проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!