Головна Новини Світ Великобританія Британці почали запасатися продуктами через Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці почали запасатися продуктами через Brexit

Brexit може призвести до короткочасних перебоїв у поставках товарів у Великобританії

13 серпня 2019, 08:57 comments1645
Поділіться публікацією:
Британці почали запасатися продуктами через Brexit

У Британії кожен п'ятий житель почав запасатися продуктами і ліками через майбутній Brexit. Про це стало відомо з результатів опитування, проведеного фінансовим провайдером Premium Credit.

На це британці вже витратили 4 млрд фунтів стерлінгів.

В ході дослідження було встановлено, що близько 800 тис. осіб витратили більше 1 тис. фунтів стерлінгів на створення запасів до 31 жовтня.

74% опитаних повідомили, що купили додаткове харчування, 50% — ліки і 46% — напої.

Британські компанії неодноразово попереджали, що Brexit без угоди може призвести до короткочасних перебоїв в постачаннях товарів уВеликобританію.

Запасаються продуктами не лише жителі країни, а й компанії, так, приміром, минулого тиждень компанія Pets at Home, найбільший рітейлер зоотоварів у Великобританії почала запасатися кормами для тварин. Мережа ресторанів domino's Pizza запасається начинками.

Напередодні Brexit забезпечені британці стали ввозити в країну більше автомобілів класу люкс. У минулому році в Британії імпортували 3,8 тис. таких автомобілів, що на 16% більше, ніж роком раніше. У компанії пояснили, що таке збільшення попиту на дорогі автомобілі пов'язане з можливим зростанням мита у разі жорсткого Brexit.

Нагадаємо, Спеціальні радники британського уряду не зможуть піти у відпустку через нарощування Даунінг-стріт підготовки до "жорсткого" виходу з ЄС.

Всім їм один з найстаріших помічників прем'єр-міністра Бориса Джонсона Едді Лістер відправив по електронній пошті лист, в якому повідомив, що всі щорічні відпустки скасовуються до 31 жовтня — дня, коли Джонсон пообіцяв вийти з ЄС.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон має намір вивести країну з ЄС 31 жовтня.

Як повідомляло видання "Коментарі", за кандидатуру Джонсона віддали свої голоси 92 153 члени партії, а його суперника і наступника на посту глави МЗС Джеремі Ханта підтримали 46 656 партійців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!