Головна Новини Світ Великобританія Джонсон пропонує Євросоюзу змінити угоду по Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон пропонує Євросоюзу змінити угоду по Brexit

Джонсон вважає, що чинний варіант "бекстопа" поставить країну перед вибором

20 серпня 2019, 03:20 comments1476
Поділіться публікацією:
Джонсон пропонує Євросоюзу змінити угоду по Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пропонує Європейському Союзу змінити умови угоди про вихід країни з ЄС (Brexit). Про це йдеться в листі голови Європейської ради Дональда Туска.

В першу чергу, Лондон хоче зміни механізму по недопущенню появи фізичної кордону між Північною Ірландією (входить до складу Великобританії) і Ірландією (член ЄС) після Brexit ( "бекстоп"), який має на увазі, що Північна Ірландія продовжить перебувати в Митному союзі ЄС і на єдиному європейському ринку до тих пір, поки сторони не дійдуть згоди про кордон.

Джонсон підкреслює, що проблеми з даними механізмом привели до того, що палата громад британського парламенту тричі не змогла затвердити умови виходу країни з ЄС і називає його "нежиттєздатним" і антидемократичним, оскільки жителі Північної Ірландії не зможуть впливати на законодавчі акти ЄС, які будуть до ним застосовуватися.

Він вважає, що чинний варіант "бекстопа" поставить країну перед вибором — залишитися в Митному союзі або ж "побачити, як Північна Ірландія буде відділена від економіки країни в багатьох сферах".

Прем'єр зазначив, що якщо Лондон і Брюссель розглянуть альтернативи "бекстопу", то їм вдасться знайти варіант, що не суперечить цією угодою.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише 34% жителів Великобританії підтримують позицію нового прем'єр-міністра Бориса Джонсона про вихід зі складу Європейського Союзу без угоди. При цьому 49% опитаних жителів Британії вважають, що прем'єр-міністру краще відкласти Brexit або провести новий референдум, якщо угода з ЄС не буде досягнуто. Тільки 19% вважають, що Джонсон зможе підписати нову угоду про Brexit. Відзначимо, що вихід Великобританії зі складу Євросоюзу призначений на 31 жовтня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!