Головна Новини Світ Великобританія Меркель і Джонсон виступили проти повернення Росії в G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель і Джонсон виступили проти повернення Росії в G7

Меркель заявила, що Україні не було "достатнього прогресу"

22 серпня 2019, 01:13 comments1923
Поділіться публікацією:
Меркель і Джонсон виступили проти повернення Росії в G7

Канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній прес-конференції з главою британського уряду Борисом Джонсоном обговорили можливість возз'єднання G8, виступивши проти повернення Росії в елітний клуб на поточному етапі.

За словами Меркель, Росія була виключена з клубу за ситуації в Україні, тому відтворення G8 буде можливо тільки при досягненні значного прогресу у виконанні мінських домовленостей.

"Якщо ми доб'ємося успіхів, то, звичайно, у нас буде інша ситуація. Однак зараз ми не добилися так багато успіху, щоб причини 2014 року були скасовані", — заявила вона.

Джонсон повністю солідаризувався з такою позицією колеги.

"Я повинен сказати: я дуже поділяю думку канцлера Меркель, що Росії ще належить виконати зобов'язання, щоб повернутися в G7", — підкреслив він.

 Нагадаємо, що президент Франції цього тижня збирається провести "тривала і змістовна розмова з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні.

Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі. Французький лідер також вказав на "реальну можливість" для встановлення миру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!