Головна Новини Світ Великобританія Джонсон виступив категорично проти перенесення терміну Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон виступив категорично проти перенесення терміну Brexit

Джонсон заявив, що не допустить продовження строків переговорів з ЄС з питання Brexit

3 вересня 2019, 02:45 comments1548
Поділіться публікацією:
Джонсон виступив категорично проти перенесення терміну Brexit

Глава британського уряду Борис Джонсон у понеділок, 2 вересня, виступив проти чергового перенесення термінів виходу країни з ЄС.

"Ми не приймемо ніяких спроб відійти від наших обіцянок", — сказав він, виступаючи на Даунінг-стріт, 10. При цьому прем'єр назвав спроби відстрочити Brexit "безглуздими". "Не існує обставин, при яких я попросив би Брюссель про відстрочку", — додав Джонсон.

Крім того, прем'єр заявив, що не хоче організовувати позачергові вибори в парламент. При цьому він висловив упевненість в тому, що на саміті лідерів ЄС у жовтні вдасться досягти необхідного угоди по Brexit, яке парламент зможе як слід вивчити.

Раніше стало відомо, що частина депутатів парламенту, які виступають проти "жорсткого" Brexit — без угоди з ЄС, з метою уникнути цього варіанта хочуть перенести Brexit з 31 жовтня ще на три місяці — до 31 січня 2020 року. Міжпартійна група політиків планує у вівторок подати на розгляд проект закону, спрямований на те, щоб не допустити виходу Великобританії з ЄС без угоди.

У понеділок BBC News повідомив, що Джонсон можливість проведення дострокових загальних виборів, якщо не згодні з ним члени парламенту зможуть прийняти законопроект, блокуючий Brexit без угоди з Брюсселем.

Як повідомляло видання "Коментарі" раніше, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон готуватися повідомити лідерам Європейського Союзу про скорочення розміру відступних за Brexit, без угоди, в кілька разів. Про це пише британське видання "Mail on Sunday". Як зазначається, це може відбутися під час саміту G7. "Борис Джонсон кине виклик Брюсселю, пообіцявши утримати 30 мільярдів фунтів стерлінгів, щоб покарати ЄС за відмову розірвати їх угоду з Brexit. Очікується, що прем'єр-міністр скаже лідерам Європейського Союзу на саміті G7 в Біарріце, що узгоджений Терезою Мей рахунок 39 мільярдів фунтів стерлінгів буде скорочено до 9 мільярдів фунтів — або навіть до 7 мільярдів фунтів стерлінгів — від Великобританії", — йдеться в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!