Головна Новини Світ Великобританія Керівництво туроператора Thomas Cook потрапило під слідство
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництво туроператора Thomas Cook потрапило під слідство

За кордоном перебувають 600 тис. клієнтів компанії з різних країн

25 вересня 2019, 11:48 comments1488
Поділіться публікацією:
Керівництво туроператора Thomas Cook потрапило під слідство

Британська влада почала розслідування стосовно керівництва найстарішого туроператора країни — Thomas Cook, який 23 вересня оголосив про своє банкрутство.

Відомо, що компанія прийняла рішення про ліквідацію через борги в два мільярди фунтів стерлінгів, незважаючи на довгі переговори з інвесторами і кредиторами.

Крах Thomas Cook викликав серйозні наслідки, зокрема — близько 600 тисяч клієнтів фірми опинилися в пастці за кордоном, і на їх повернення доведеться виділити з бюджету круглу суму. Тільки на евакуацію громадян Британії уряд має витратити близько 600 млн стерлінгів, що виходить в 4 рази дорожче, ніж обійшовся б порятунок Thomas Cook.

Міністр у справах бізнесу Великобританії Андреа Лідсом вимагає з'ясувати, чи винне керівництво компанії в нанесенні збитків кредиторам або пенсійним схемам.

Крім того, влада Британії хоче уточнити розміри преміальних виплат, які сипалися на керівників Thomas Cook. Не виключено, що і тут будуть виявлені зловживання.

Крах знакової британської компанії вже почав викликати хвильовий негативний ефект на туріндустрію по всьому світу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", фірма Thomas Cook переведена під контроль арбітражного керуючого, який від імені британської служби з питань неплатоспроможності буде спостерігати за процесом ліквідації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!