Головна Новини Світ Великобританія Європарламент заявив про відсутність прогресу в переговорах з Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент заявив про відсутність прогресу в переговорах з Brexit

Глава Європарламенту Давид Сассоли провів зустріч з прем'єром Великобританії Борисом Джонсоном

9 жовтня 2019, 01:12 comments1711
Поділіться публікацією:
Європарламент заявив про відсутність прогресу в переговорах з Brexit

Голова Європейського парламенту Давид Сассоли заявив про відсутність прогресу у переговорах щодо угоди про вихід зі складу Великобританії Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє Reuters.

Таку заяву зробив Сассоли у вівторок, 8 жовтня, після зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. За словами голови Європарламенту, Джонсон дав невизначені відповіді щодо збереження відкритого кордону між Ірландією (ЄС) і Північною Ірландією (Великобританія).

"Ми не будемо погоджуватися на операцію, яка підриває Белфастское угода про врегулювання конфлікту в Північній Ірландії — ред.) і мирний процес (на острові Ірландія — ред.) або ставить під загрозу цілісність нашого єдиного ринку. На даному етапі є дві альтернативи угоді: відстрочка або відсутність угоди", — заявив Сассоли.

Сассоли сказав, що Джонсон також підтвердив свою позицію в своїх переговорах, що він не буде просити ЄС продовжити відстрочку по Brexit після 31 жовтня.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що угода між Великобританією і Євросоюзом стала неможливою після розмови Бориса Джонсона з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка не підтримала пропозиції британського прем'єра за угодою. "У випадку, якщо сторонам не вдасться досягти домовленостей, Великобританія вийде з ЄС без угоди", — наполягає Джонсон. Також з сьогоднішнього дня прем'єр мав намір зупинити роботу парламенту, що викликало протест опозиційних партій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!