Джонсон не втрачає надії на можливість проведення Brexit

При цьому Борис Джонсон розуміє, яку непросту роботу це передбачає

Прем'єр-міністр Великобританії заявив про те, що можливість угоди з Євросоюзом по Brexit зберігається, але передбачає значний обсяг роботи. Про це повідомляє інформагентство "РБК-Україна".

"Прем'єр-міністр довів до кабінету міністрів останню інформацію з приводу поточного прогресу, який досягається на переговори, що ведуться по Brexit. Він підкреслив, що шлях до угоди намітився, але що залишається значний обсяг роботи, яку необхідно виконати, щоб досягти її, і що ми повинні бути готові до того, щоб покинути ЄС 31 жовтня ", - зазначено в повідомленні представника глави уряду, поширеному за підсумками засідання Кабінету міністрів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Євросоюзі узгодили останні умови Бориса Джонсона по виходу Великобританії з ЄС.

У відкритому листі до голови Євросоюзу Жану-Коду Юнкер Джонсон заявив, що хоче замінити узгоджений "бекстоп" (тимчасовий режим вільної торгівлі між членом ЄС Ірландією і Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства) альтернативними митними домовленостями.

У свою чергу, глава Євроради Дональд Туск назвав нестабільну позицію Джонсона "дурною грою", що загрожує нацбезпеці не тільки самої Великобританії, але і всіх країн, що входять в ЄС.