У Британії стане менше солдатів

При цьому сума податків, що виділяється на національних бійців, залишиться колишньою

Уряд Великобританії має намір скоротити склад сухопутних військ, а один з двох суперсучасних авіаносців готове передати в оренду державі-союзнику. Про це передає західне видання Sunday Times.

Так, Лондон вже повідомив про свій намір скоротити чисельність сухопутних військ до 60-65 тисяч осіб, однак при цьому не зменшувати витрати на оборону. У передвиборному маніфесті прем'єр-міністра Бориса Джонсона не буде обіцянки про збереження збройних сил у попередньому вигляді.

Відзначається, що під час правління прем'єр-міністра Терези Мей британська армія, незважаючи на передвиборчі обіцянки, була скорочена з 82 до 73 тисяч людей. А в період війни в Іраку чисельність британських збройних сил перевищувала 100 тисяч осіб.

Також міністр оборони Британії Бен Уоллес не виключив, що Лондон може передати в оренду союзникам один із сучасних британських авіаносців. З метою скорочення витрат авіаносець можуть віддати НАТО або Сполученим Штатам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одне з авторитетних видання Британії изобразило карту України, "забувши" територію півострова Крим, що викликало обурення з боку українського дипломатичного посольства.