Головна Новини Світ Великобританія У Британії виготовили золоту монету вагою в 5 кг
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії виготовили золоту монету вагою в 5 кг

Британська монета вагою 5 кг випущена в одному примірнику

25 листопада 2019, 15:09 comments2368
Поділіться публікацією:
У Британії виготовили золоту монету вагою в 5 кг

Саму велику колекційну монету в історії Великобританії виготовили співробітники Королівського монетного двору. Її розмір склав 17,5 см в діаметрі, а вага 5 кілограмів. Номінал монети — 5 тис. фунтів стерлінгів, що складає близько 6,4 тис. доларів США.

Монета випущена в єдиному екземплярі. Цим пам'ятним грошовим знаком держбанк держави відкриває серію "Видатні гравери". На одній стороні монети зображена королева Вікторія. Дизайн зображення створив головний гравер Королівського монетного двору Вільям Уайтон, який займався розробкою оформлення англійських грошових знаків з 1828 по 1851 рік. Перші монети з таким зображенням карбували в 1839 році. Колекціонери відзначають унікальність його робіт і сходяться на думці, що найкраще оцінити тонкощі зображення на монеті саме такого розміру. Відзначається, що монета вже продана, скільки виклав за неї покупець банк не повідомляє.

Всього казначейство планує випустити чотири монети в серії. Їх вага складатиме  2 кг кожна. Орієнтовна вартість складе понад 150 тис. доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", казначейство Великобританії прийняло рішення утилізувати монети, випущені на честь Brexit 31 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.standard.co.uk/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!