Головна Новини Світ Великобританія Британія закликає РФ виконати зобов'язання після нормандської зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія закликає РФ виконати зобов'язання після нормандської зустрічі

Британія залишається прихильником прагнень до встановлення миру

11 грудня 2019, 04:25 comments1670
Поділіться публікацією:
Британія закликає РФ виконати зобов'язання після нормандської зустрічі

Британія привітала домовленості, досягнуті на зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі. Про це повідомляє прес-служба посольства Британії в Києві.

Британські дипломати закликали Росію виконати її зобов'язання з мінськими домовленостями.

"Ми вітаємо зобов'язання, взяті сторонами на саміті нормандської четвірки, зокрема, подальше розведення сил, всебічне припинення вогню і обмін утримуваних осіб. Великобританія залишається рішучим прихильником України і прагнень президента Зеленського до припинення конфлікту", — йдеться в повідомленні.

 Як повідомляло видання "Коментарі", у Парижі завершилася двостороння зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна, яка проходила в рамках "нормандського формату". Також ми писали, що на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі президенти України і Росії досягли попередньої домовленості про обмін полоненими до 31 грудня 2019 року.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко привітала українську сторону з гідним проведенням нормандського напередодні саміту і зазначила, що це найважливіший крок у досягненні остаточного світу на Донбасі. "Є великим досягненням рішення про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Це дає надію, що ув'язнені українці нарешті повернуться додому", — зазначено в повідомленні.

Юлія Володимирівна відзначила позитивну оцінку з боку країн-партнерів, які всіляко підтримують Україну в цей непростий період, також позначила значимість прозвучало в ході саміту питання про Крим і черговість виборів на окупованих територіях тільки після відновлення державних кордонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!