Головна Новини Світ Великобританія Чи буде Brexit: з’явилися офіційні підсумки виборів у Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Brexit: з’явилися офіційні підсумки виборів у Британії

Оприлюднено офіційні результати виборів у Великій Британії

13 грудня 2019, 10:18 comments9430
Поділіться публікацією:
Чи буде Brexit: з’явилися офіційні підсумки виборів у Британії

У загальних виборах у Великобританії впевнену перемогу одержала Консервативна партія, лідер якої — прем'єр-міністр Борис Джонсон. Про це інформує ВВС.

Консерватори отримали 363 голоси, а лейбористи – 203. Ще 11 мандатів у  Ліберально-демократичної партії й 48 – у  Шотландської національної партії. Чимало експертів напередодні голосування заявляли, що від результатів виборів залежить проведення Brexit. Так, Джонсон обіцяв вивести Британію з Європейського союзу, тож його перемогу свідчить про прискорення цього процесу. Зазначимо, що у переможній промові на своєму окрузі Джонсон публічно заявив, що потужний мандат дає змогу втілити Brexit. Однак разом з перемогою англійський прем'єр-міністр отримав таку проблему, як збільшення кількості прихильників незалежності Шотландії. Так, Шотландська національна партія отримала більше голосів, ніж їй пророкував екзіт-пол, а основна мета її депутатів – незалежність регіону.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що на виборах у Британії цього року зафіксували незвичайно високу явку на виборчих дільницях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!