Головна Новини Світ Італія Італія на третину скоротили кількість депутатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія на третину скоротили кількість депутатів

Кількість парламентаріїв скоротиться з 945 до 600

9 жовтня 2019, 09:22 comments1546
Поділіться публікацією:
Італія на третину скоротили кількість депутатів

Депутати італійського парламенту прийняли конституційну реформу, яка передбачає скорочення на третину загальну кількість парламентаріїв.

Відтепер загальна кількість парламентаріїв скоротиться з 945 до 600. Кількість депутатів має скоротитися з 630 до 400, сенаторів — з 315 до 200, причому не більше п'яти місць буде надаватися довічним сенаторам. В життя зміни будуть втілені з 2023 року, коли в країні пройдуть чергові парламентські вибори.

Ця реформа є однією з передвиборних обіцянок "Руху" П'ять зірок", на думку якого, подібна міра дозволить економити за 100 млн євро в рік і зробить роботу парламенту більш ефективною.

В даний час парламент Італії вважається одним з найбільш численних законодавчих органів в світі і займає третє місце за цим показником. Найбільшу кількість членів парламенту налічується в Китаї (близько 3 тис.), далі слідує Великобританія (близько 1,4 тис. осіб).

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Італії зростає кількість довгожителів. Національна служба статистики Італії опублікувала дані по громадянам-довгожителям. За інформацією відомства, кількість громадян Італії старше 100 років збільшилася більш ніж на 20% і склало 14 тисяч осіб. Цифри відносяться до десятирічного періоду з 2009 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!