В італійських школах вперше в світі вводять вивчення кліматичних змін

Італія стала першою країною у світі, де запровадили унікальний освітній курс

Італія вводить обов'язкове вивчення кліматичних змін в державних школах. Про це заявив міністр освіти Лоренцо Фиорамонті.

Ні в одній країні світу подібний предмет не включено в навчальну програму. Італійські ж школярі будуть присвячувати екологічним проблемам одну академічну годину в тиждень, що складе приблизно 33 години за навчальний рік. Новий шкільний предмет буде обов'язковим для вивчення з першого по тринадцятий клас і охопить учнів від 6 до 19 років.

В ході вивчення нової дисципліни школярі познайомляться з цілями сталого розвитку, які декларує ООН, дізнаються про методи боротьби із забрудненням океанів, про боротьбу з бідністю та іншими соціальними проблемами. Міністр освіти підкреслює, що Італія стала першою країною в світі, яка запровадила даний проект для початкової освіти.

Глава освітнього відомства Лоренцо Фиорамонті займає свою посаду лише два місяці. Незважаючи на політичні розбіжності в Італії міністр вважає, що навіть у разі розпаду урядової коаліції його ідея буде реалізована, оскільки вже закріплена у відповідному законі.

Як повідомляв портал "Коментарі", сотні тисяч молодих італійців вийшли на вулиці, щоб вимагати в уряду вжити заходів щодо подолання кліматичної кризи. Акція під назвою "Зелена хвиля" пройшла в 160 італійських містах і селищах.