Головна Новини Світ Італія У Венеції масово протестують через повені
commentss НОВИНИ Всі новини

У Венеції масово протестують через повені

На думку мітингувальників, круїзні кораблі розмивають основу Венеції

25 листопада 2019, 20:58 comments1686
Поділіться публікацією:
У Венеції масово протестують через повені

У Венеції розпочалися масові протести проти частих випадків затоплення міста і впливу гігантських круїзних суден. Про це повідомляє The Guardian.

Повідомляється, що на протест зібралося приблизно до 3 тисяч людей, і вони вважають, що хвилі, які створюють круїзні кораблі, розмивають основу Венеції. Також учасники акцій закликали розгорнути масштабний проект Мозе. Зазначимо, що понад 80% міста, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, опинилися під водою.

Нагадаємо, що раніше у Венеції відбулася одна з найбільших повеней в історії міста. Місцева влада звинуватила у катастрофі глобальне потепління. Повінь стала найбільшою з 1966 року, коли рівень води досяг позначки 1,94 метра.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Венеції оголосили надзвичайний стан. Більш 70% території міста, який є в списку світової спадщини ЮНЕСКО, опинилося під водою. Рівень води піднявся до такої позначки, що пошкодив базиліку Святого Марка, а також завдав Венеції величезні збитки. Багато музеїв залишаються закритими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!