Головна Новини Світ Італія У Ватикані скасували "папську таємницю" щодо сексуальних збочень проти дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ватикані скасували "папську таємницю" щодо сексуальних збочень проти дітей

Франциск закликав більше не зберігати мовчання про випадки, коли служителі Римсько-Католицької церкви були замішані в педофілії

17 грудня 2019, 18:57 comments1873
Поділіться публікацією:
У Ватикані скасували "папську таємницю" щодо сексуальних збочень проти дітей

Сьогодні Папа Римський Франциск скасував "папську таємницю" для злочинів сексуального характеру відносно дітей та неповнолітніх, скоєних церковнослужителями Римсько-католицької церкви. Про це передає видання Deutch Welle, посилаючись на прес-службу Ватикану.

Згідно з опублікованим на сайті документом, нове розпорядження понтифіка вступає в силу негайно. Відтепер "папська таємниця" не буде поширюватися на "закиди, процеси та вироки", що стосуються випадків сексуального насильства щодо дітей та неповнолітніх. Крім того, заявники, потерпілі і свідки у таких злочинах більше не будуть зобов'язані зберігати мовчання.

Інший пункт постанови Папи робить можливою співпрацю Римсько-католицької церкви зі світськими органами юстиції, коли йдеться про розслідування злочинів сексуального характеру відносно неповнолітніх та передачу відповідних документів.

Також в майбутньому у церковних процесах проти служителів-педофілів зможуть брати участь і світські особи, якщо вони в достатньому обсязі вивчили церковне право.

У той же час постановою понтифіка встановлюється новий віковий поріг для жертв розповсюдження порнографічних матеріалів священиками: він підвищено з 14 до 18 років.

При цьому у Ватикані підкреслюють, що таємниця сповіді і досі суворо захищається вищим керівництвом Римсько-Католицької церкви.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський, побувавши в японських містах Хіросіма і Нагасакі, під враженням від масштабів історичної катастрофи, закликав світовий уряд відмовитися від ядерної зброї, яке несе загрозу всьому живому на планеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!