Головна Новини Світ Близький Схід Екс-мера Тегерана, засудженого до страти за вбивство дружини, звільнили
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-мера Тегерана, засудженого до страти за вбивство дружини, звільнили

Мохаммад Алі Наджафі був визнаний винним у вбивстві дружини

29 серпня 2019, 06:45 comments1944
Поділіться публікацією:
Екс-мера Тегерана, засудженого до страти за вбивство дружини, звільнили

Колишнього мера Тегерана і екс-віце-президента країни Мохаммада Алі Наджафі, який був засуджений до страти за вбивство дружини, у середовище випустили під заставу, повідомляє іранське агентство ISNA.

У липні цього року Мохаммад Алі Наджафі був визнаний винним у вбивство дружини і засуджений до "кисасу" — покарання в ісламському праві, рівному по тяжкості скоєного злочину.

Зазначається, що суд дозволив випустити Наджафі під заставу, так як раніше сім'я жертви пробачила його.

Згідно з ісламським кримінальним кодексом Ірану, жертва або сім'я жертви можуть помилувати злочинця і скасувати виконання покарання. В такому випадку замість смертної кари винного виплачує компенсацію за скоєний злочин. Тим не менш, як раніше повідомляли іранські ЗМІ, родичі вбитої дружини Наджафі відмовилися від грошей.

Дружина екс-мера Тегерана була застрелена в житловому будинку в елітному районі на півночі Тегерана в кінці травня. Наджафі сам здався співробітникам правоохоронних органів і зізнався у вбивстві подружжя, заявивши, що воно сталося із-за сімейних проблем. Наджафі займав пост мера Тегерана з серпня 2017 року по квітень 2018 року. За час своєї політичної кар'єри він також очолював міністерство освіти та міністерство вищої освіти Ірану.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Швеції в знак протесту проти того, що шведський уряд надав громадянство іранського вченого, якого Тегеран засудив до смертної кари. Ахмадреза Джалалі, іранський вчений, який отримав посвідку на проживання у Швеції, був заарештований в Тегерані в квітні 2016 і пізніше звинувачений у шпигунстві для Ізраїлю. Прокуратура Ірану повідомила, що Джалалі зізнався в тому, що зустрічався з агентами ізраїльської спецслужби "Моссад", щоб надати інформацію про ядерні плани Ірану. "На зустрічі (з послом Швеції, — ред.) Іран висловив рішучий протест проти заходів, прийнятих урядом Швеції, про надання громадянства агенту Моссад, який зізнався в участі у вбивстві іранських учених", — заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Ірану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.isna.ir/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!