Головна Новини Світ Близький Схід У Кабулі прогримів потужний вибух
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабулі прогримів потужний вибух

Вибух стався в районі Кабула

3 вересня 2019, 03:10 comments1490
Поділіться публікацією:
У Кабулі прогримів потужний вибух

Замінований автомобіль вибухнув в Кабулі в понеділок, 2 вересня. Про це передає телеканал TOLONews.

За словами представника міністерства внутрішніх справ, вибух стався в районі Кабула PD9, недалеко від комплексу Green Village, де розташовується ряд іноземних компаній.

Відомості про потерпілих поки не надходили.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в столиці Афганістану терорист-смертник підірвав бомбу біля поліцейського відділку, в результаті вибуху загинули 14 осіб та 145 отримали поранення. Вибух стався на заході Кабула в ранкову годину пік. Терорист на автомобілі з вибухівкою під'їхав до контрольно-пропускного пункту біля поліцейської дільниці і підірвав бомбу. Заступник міністра внутрішніх справ Хоша Садат повідомив, що четверо із загиблих були поліцейськими, а решта — цивільними, серед поранених — 92 цивільних. Міністерство охорони здоров'я повідомило, що серед постраждалих були жінки і діти.Європейський союз висловлює співчуття всім постраждалим в теракті на весільній церемонії в Кабулі і співчуває горю сімей, які втратили так багато своїх близьких, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поділяємо з афганським народом його прагнення до повного й міцного миру і будемо продовжувати працювати з ним для досягнення цієї мети", — йдеться в комюніке, поширеному в неділю в Брюсселі.

За словами представника ЄВС, теракт був спрямований проти етнічних і релігійних громад хазарейці і шиїтів.

"Європейський союз буде і надалі підтримувати Афганістан у його боротьбі з міжнародним тероризмом. Вкрай важливо, щоб нинішні зусилля по досягненню міцного миру не були підірвані такими невыборочными напади на цивільних осіб", — наголошується в заяві.

Як повідомлялося, угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за скоєне напередодні теракт на весіллі в Кабулі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!