Головна Новини Світ Близький Схід Іран приступить до нового скорочення зобов'язань по угоді 6 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран приступить до нового скорочення зобов'язань по угоді 6 вересня

Раніше Зариф заявив, що Тегеран повернеться до повного виконання Спільного всеосяжного плану дій

3 вересня 2019, 06:35 comments1332
Поділіться публікацією:
Іран приступить до нового скорочення зобов'язань по угоді 6 вересня

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф в інтерв'ю РосСМи заявив, що Тегеран приступить до реалізації третього етапу скорочення своїх зобов'язань щодо ядерної угоди п'ятницю, 6 вересня.

"Ми завжди залишаємо дорогу відкритої для дипломатії. Але наш третій крок теж готовий, у середу пан президент (глава Ірану Хасан Рухани. —ред.) оголосить про нього", — наводить ТАСС слова Заріфа.

Глава МЗС зазначив, що повідомить про це рішення керівника європейської дипломатії Федерике Могерини і в п'ятницю, 6 вересня, почнеться його виконання.

Раніше Зариф заявив, що Тегеран повернеться до повного виконання Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) протягом декількох днів або навіть годин, якщо буде прогрес у переговорах про виконання європейцями своєї частини домовленостей.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", доорпус вартових ісламської революції (КВІР) оголосив про успішне випробування нової ракети на тлі зростаючої напруженості у відносинах з США. Командувач КВІР бригадний генерал Хосейн Саламі у зв'язку з пуском заявив, що ця субота стала "одним з успішних днів для нашої нації". Ніяких подробиць про пуск і про тип ракети Саламі не повідомив. На цьому тижні Іран представив зенітно-ракетний комплекс власного виробництва Бавар-373. США і ряд інших західних країн регулярно критикують Іран за роботу над ракетною програмою, вважаючи, що вона йде врозріз з резолюціями Ради безпеки ООН. У Тегерані заявляють, що мають повне право розробляти цей вид озброєння.

                                                                                               



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ТАСС
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!