Головна Новини Світ Близький Схід Біля посольства США в Кабулі прогримів вибух, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля посольства США в Кабулі прогримів вибух, - ЗМІ

Вибух стався 11 вересня, в річницю терактів 2001 року в США

11 вересня 2019, 01:50 comments1692
Поділіться публікацією:
Біля посольства США в Кабулі прогримів вибух, - ЗМІ

Сильний вибух прогримів біля посольства США в столиці Афганістану Кабулі в середу вранці. Про це передає агентство Сіньхуа з посиланням на джерела.

Після вибуху в посольстві спрацювала сигналізація, її можна було почути в прилеглих районах. Поки немає офіційної інформації про жертви і постраждалих, але передбачається, що вони можуть бути.

На місце прибули офіційні особи і представники Афганістану НАТО, які поки не коментують подію.

В агентстві зазначили, що вибух стався 11 вересня, в річницю терактів 2001 року в США.

У вересні 2001 року в США бойовики-смертники "Аль-Каїди" захопили чотири пасажирські літаки, направивши два з них на вежі Всесвітнього торгового центру, а два інших — на Пентагон і, ймовірно, на Білий дім або Капітолій.

Всі літаки, крім останнього, досягли цілей. Четвертий захоплений літак впав у полі недалеко від міста Шанксвілл в штаті Пенсільванія. Жертвами терактів 11 вересня стали 2974 людини, 24 вважаються зниклими без вести.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, в столиці Афганістану терорист-смертник підірвав бомбу біля поліцейського відділку, в результаті вибуху загинули 14 осіб та 145 отримали поранення. Вибух стався на заході Кабула в ранкову годину пік. Терорист на автомобілі з вибухівкою під'їхав до контрольно-пропускного пункту біля поліцейської дільниці і підірвав бомбу. Заступник міністра внутрішніх справ Хоша Садат повідомив, що четверо із загиблих були поліцейськими, а решта — цивільними, серед поранених — 92 цивільних. Міністерство охорони здоров'я повідомило, що серед постраждалих були жінки і діти.Європейський союз висловлює співчуття всім постраждалим в теракті на весільній церемонії в Кабулі і співчуває горю сімей, які втратили так багато своїх близьких, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поділяємо з афганським народом його прагнення до повного й міцного миру і будемо продовжувати працювати з ним для досягнення цієї мети", — йдеться в комюніке, поширеному в неділю в Брюсселі.

За словами представника ЄВС, теракт був спрямований проти етнічних і релігійних громад хазарейці і шиїтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://news.cn/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!